Зеленський підписав закон про спрощення будівництва у воєнний час

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про спрощення процедур у сфері містобудування в умовах воєнного стану.

Про це написав у середу, 8 червня голова Мінрегіону Олексій Чернишов у себе у Facebook.

За його словами, закон має вирішити низку питань у містобудуванні, які виникли внаслідок численних руйнувань та потребують оперативних дій. Він сприяє комплексному відновленню та підтримці життєдіяльності громад, а також пропонує стратегічні підходи до відновлення зруйнованих населених пунктів.

Зокрема, зазначає Чернишов, документ визначає шляхи відновлення зруйнованих російськими військами населених пунктів, процедури розміщення тимчасових споруд для тимчасового проживання громадян, виробничих потужностей, спрощує механізми капітального будівництва житла. Крім того, він запроваджує новий спеціальний вид містобудівних програм – Програму комплексного відновлення населеного пункту (території), яка має визначити просторові та соціально-економічні пріоритети, а також комплекс заходів щодо відновлення територій.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 12 травня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7282 про спрощення будівельних процесів у воєнний час. Його підтримали 265 народних депутатів. Особливість законопроєкту полягає й у тому, що їм дозволено під час воєнного стану встановлювати та змінювати цільове призначення земельної ділянки державної та комунальної власності. У "Слузі народу" запевняють, що це прописано для будівництва тимчасового житла та розміщення евакуйованих виробництв.

Своєю чергою у союзі архітекторів розкритикували законопроєкт за його непрозорість. Зокрема, в організації звинуватили Мінрегіон та інші органи держвлади у закритості багатьох процесів, відсутності публічного адміністрування та висвітлення містобудівної політики під час воєнних дій.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

65

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом