Зеленський анонсував "Українську мрію" зі ставкою 5% на купівлю житла

В Україні планують запустити державну програму "Українська мрія" із кредитною ставкою в 5%.

Про це заявив у середу, 1 грудня, президент Володимир Зеленський під час послання до народних депутатів у парламенті, повідомляє Економічна правда.

За його словами, кредит можна буде направити, зокрема, на купівлю нерухомості. "У 2021 році розмір економіки України вперше досягне рекордного рівня за період незалежності – перевищить 190 мільярдів доларів, більше, ніж у докризових 2008 та 2013 роках", – наголосив глава держави, додавши, що держборг знизиться вперше за 8 років нижче за 50% ВВП.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, сьогодні в Україні діє держпрограма "Доступна іпотека 7%". Її, як правило, використовують сім'ї для покупки квартир, площею до 50-55 "квадратів". В основному беруть іпотеку українці 30-40 років із середнім розміром доходу у 25 тисяч гривень.

За даними Міністерства фінансів, станом на 25 листопада поточного року було підписано 1135 кредитних договорів на загальну суму 987 млн. грн. Головним чином оформляють кредит на купівлю житла на вторинному ринку, його перевага склала 75,5% над первинним.

При цьому в жовтні Кабмін ухвалив постанову, яка має розширити кількість учасників у державній програмі "Доступна іпотека 7%". Документ скасував обмеження щодо віку нерухомості в більшості населених пунктів, крім обласних центрів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом