Заводу будматеріалів "Аерок" ніяк не виберуть управителя

Заарештований завод із виробництва будівельних матеріалів "Аерок", який раніше належав російському олігарху Андрію Молчанову, вже близько півроку ніяк не отримає управителя.

Як повідомляє StateWatch, активи української доньки "Аерок", що входить до складу німецької корпорації "Аерок Інвестмент Дойчланд", було заарештовано 1 липня. Директора та засновника фірми Андрія Молчанова пов'язують із оточенням російського президента володимира путіна. За даними СБУ, Молчанов був спонсором партії "єдина росія" на виборах у думу. Ключовий бізнес олігарха – будівельна компанія "Група ЛСР", яка будує житло для співробітників ФСБ та збройних сил росії.

Як з'ясували українські правоохоронці, компанія "Аерок" подавала податкову звітність до росії, що було підтверджено після перевірки IP-адрес. До заарештованих активів увійшли виробничі майданчики, нерухомість, корпоративні права, заводи, спецтехніка та 22 автомобілі. Загальна вартість активів понад 2 мільярди гривень.

Тепер уже більше, ніж півроку АРМА не може обрати управителя для цього бізнесу за зачиненими дверима. Перший конкурс було оголошено 12 жовтня. І незважаючи на те, що претенденти встигли подати документи, сам відбір було скасовано.

Черговий конкурс було оголошено 24 листопада, прийом документів уже завершено кілька тижнів тому, проте результатів його досі немає.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, "Аерок" виготовляє газобетонні стінові блоки, теплоізоляційні панелі, U-блоки, армовані вироби з газобетону. Фірма володіє на території України двома заводами з виробництва автоклавного газобетону, один – у Обухові, а другий – у Березані.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом