Затверджено нові процедури для виробників будматеріалів

Уряд опублікував постанову, яка має регулювати питання якості будівельної продукції, її надання на ринки та затвердження нових процедур для виробників.

Про це розповіла заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська, передає пресслужба Мінрегіону.

За її словами, використання нових процедур підтвердження відповідності будівельної продукції наблизить її якість до євростандартів. У результаті ринки заповнять товари високої якості, що відповідають усім вимогам безпеки. Своєю чергою, це дасть можливість вітчизняним виробникам вийти на європейський ринок.

Постанова затверджує форму декларації показників будпродукції, інструкцію щодо складання декларації показників, порядок розробки та прийняття національних документів щодо визначення прийнятності та інше.

Хоч документ і набирає чинності з 1 січня 2023 року, проте окремі його пункти щодо застосування систем оцінки та перевірки стабільності показників продукції працюватимуть вже з дня публікації постанови.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон минулого року взявся за розробку нормативно-правових актів, які б допомогли імплементувати в національне законодавство європейський Регламент 305/2011 щодо будівельної продукції. Це має підвищити її якість.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

79

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом