Заміська нерухомість подорожчала на 15% і це ще не межа – ріелтори

В Україні ціни на заміську нерухомість в середньому зросли на 10-15%, в залежності від місця розташування, площі та якості будівництва. Але до кінця року ціни можуть зрости ще на 10%

Про це повідомили в Асоціації фахівців з нерухомості України.

Найбільш зміна цін торкнулося класів комфорт+та бізнес у передмісті Києва – близько 20 км від столиці. За півроку житло тут подорожчало на 15% і до кінця року можливе зростання цін ще на 10%. Але тут ще багато що залежить від економічної ситуації в країні: що буде з інфляцією, податками і розвитком іпотечного кредитування.

Як розповів глава асоціації Юрій Піта, подорожчання заміської нерухомості обумовлено високим інтересом з боку інвесторів, а за два роки будівництва вартість житла може зрости до 40-50%. За словами глави АСНУ, найбільш популярні на ринку квартири комфорт-класу (близько 30%) і приватних будинків з будинками (20%). На інвестиційну привабливість впливає місце розташування і зручне транспортне сполучення зі столицею.

Як вважає Піта, українці готові вкладати кошти у нерухомість, з метою збереження і примноження їх, але без економічного розвитку в країні, незабаром ціни на ринку нерухомості можуть досягнути своєї "стелі".

При цьому ціни на нежитлову нерухомість залишаються відносно стабільні, коливання не перевищують 5%. Незначне збільшення ставок можливо відбудеться восени.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними FIMA, за перше півріччя 2021 року вартість квадратного метра в українських новобудовах зросла від 10 до 20%. Асоціація проаналізувала ситуацію на ринку і зазначає, що собівартість житла зростає ще швидше.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом