Законопроєкт про бомбосховища лише відволікає увагу від проблеми – експерт

Законопроєкт №7398 щодо забезпечення вимог цивільного захисту при плануванні та забудові територій насправді не зобов'язує зводити бомбосховища в кожному будинку.

Про це заявив експерт у містобудуванні Георгій Могильний, коментуючи відповідний документ.

За його словами, законопроєкт №7398 лише дублює вимоги нормативної бази щодо розділу з інженерно-технічних заходів цивільного захисту у містобудівній документації на місцевому рівні.

"І там не обов'язкові бомбосховища, а розробка розділу з інженерно-технічних заходів цивільного захисту у проєктній документації. Наявність розділу зовсім не означає обов'язковість будівництва укриттів – там достатньо системи оповіщення та намальованих покажчиків до найближчого укриття", - наголосив Могильний.

Він упевнений, що нові укриття згідно із цим законом можуть з'явитися лише через три роки з подальшим виділенням величезних коштів із держбюджету на їхнє будівництво. "Питання розробки розділу з інженерно-технічних заходів цивільного захисту для нових житлових будинків вирішується Кабміном максимум за тиждень. Саме Кабмін щодо Кодексу цивільного захисту (ч. 5 ст. 34) має повноваження встановлювати такі вимоги. Обов'язкові укриття елементарно створює Мінрегіон через ДБН", – наголосив експерт.

Тому він додав, що законопроєкт №7398 – це лише "забовтування проблеми" відсутніх укриттів, а не реальне її вирішення.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, минулої неділі, 19 червня, Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №7398, який нібито передбачає обов'язкове облаштування бомбосховищ при будівництві нових будинків в Україні.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

121

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом