Закон про захист інвесторів на ринку нерухомості важливий і для банківської сфери – глава НБУ

Законопроєкт про забезпечення прав на об'єкти нерухомого майна, які будуть побудовані в майбутньому, має зменшити кількість ризиків і для банків.

Про це заявив глава Національного банку України Кирило Шевченко під час брифінгу в середу, 7 квітня, передає пресслужба НБУ.

Як приклад голова Нацбанку навів ситуацію з Аркада і зазначив, що хоч банкрутство банку і не було сильно помітним для фінансового сектора, але, тим не менше, наслідки цього виявилися дуже сумними для будівельного ринку.

"Це чергове нагадування про неврегульовані проблеми будівництва у нашій країні", - зауважив Шевченко.

Саме тому був розроблений проєкт закону №5091, імплементація якого обмежить ризики інвесторів на первинному ринку нерухомості та відповідно зменшує ризики для банків, що беруть участь у цьому ринку.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, законопроєкт №5091 був розроблений заступником голови комітету Верховної Ради з питань будівництва Оленою Шуляк і групою народних депутатів. Його внесли у Раду 17 лютого.

Основною метою документа є створення правових механізмів для забезпечення державою прав на об'єкти незавершеного будівництва та майбутні об'єкти нерухомості, право на виконання будівельних робіт за якими отримано з дати вступу в силу законопроєкту. Як наголошується у пояснювальній записці, документ має заповнити низку прогалин у законодавчому регулюванні будівельної галузі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

71

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом