Забудовники у більшості регіонів відкрили відділи продажу

У більшості регіонів України відновився продаж квартир у новобудовах, а також відбудова постраждалих під час бойових дій житлових будинків.

Про це йдеться у звіті Національного банку за червень.

Згідно з наданими даними Нацбанку, у деяких регіонах можливості придбати квартиру повернулися практично до довоєнних показників. Так, найкраща ситуація здебільшого склалася у західних областях: відновилися продажі у 92% новобудов Волинської та Рівненської областей, 77% – Хмельницької, 85% – Вінницької, 88% – Закарпатської, 89% – Івано-Франківської, 81% – Львівської. Непогані показники продемонструвала і Черкаська область, тут також стартував продаж у 92% новобудов.

А ось у Києві відновилися продажі в 23% житлових комплексах, що будуються нині, в області показник трохи вищий – 25%. У регіонах, які перебувають під окупацією або в яких ведуться активні бойові дії, продажі не доступні.

Попри старт продажів у більшості регіонів України, учасники ринку зазначають, що ситуація з нерухомості залишається важкою. Після відкриття реєстрів нерухомості в Україні відновилися операції з купівлі-продажу житла, але як скаржаться його учасники, попит поки що невеликий, а левова частка припадає на оформлення угод, які не були завершені до 24 лютого, передає Телеграф.

На думку експертів, сьогодні більш жвавий ринок оренди житла, ніж купівля-продаж. А повідомлення, які звучать від забудовників про відкриття продажів у житлових комплексах, мають поки що заспокійливий характер для інвесторів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, Нацбанк підняв облікову ставку до рекордних 25%, що може негативно позначитися на всьому будівельному ринку, включаючи забудовників та звичайних інвесторів. На думку експертів, висока ставка може поховати усі іпотечні програми.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

83

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом