За програмою "єОселя" видали вже 277 кредитів

За пільговою іпотечною програмою "єОселя" видали 277 кредитів, всього станом на 21 грудня для участі подали 24,1 тисячі заявок.

Про це розповіла перша віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко під час брифінгу із віцепрем'єром – міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим.

Так, стало відомо, що із загальної кількості поданих заявок, позитивне рішення було винесено по 7,1 тисячі, ще 8 тисяч заявок перебувають на стадії розгляду.

Згідно із загальною статистикою, більшість кредиторів (близько 71%) оформляють іпотеку на купівлю житла на вторинному ринку. Лише 29% наважуються на кредит на квартири від забудовників.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, програма реалізується за підтримки Укрфінжитла, Мінекономіки та Мінцифри. 20 жовтня Ощадбанк видав співробітниці поліції з Чернігова перший кредит у рамках програми "єОселя" на купівлю житла.

Придбати житло під 3% річних з 1 жовтня можуть певні категорії громадян (військові та співробітники правоохоронних органів, педагоги та науковці), які не мають вдома чи бажають покращити умови життя.

Поки що програма працює в бета-версії. Найближчим часом вона повноцінно запрацює в мобільному додатку сервісу "Дія". 2023 року скористатися програмою зможуть усі українці, але для більшості категорій працюватиме ставка у 7%.

Згідно з умовами, передбачається стандартний стартовий внесок – 20% оцінної вартості обраного житла. Термін виплати – від одного до 20 років. Одна людина може претендувати на покупку щонайбільше 52,5 кв. м житла, на кожного члена сім'ї цей ліміт збільшуватиметься на 21 кв. Придбати житло у ЖК бізнес-класу за допомогою "єОселі" не можливо.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

89

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом