За півроку ціни на житло в Україні зросли до 20%

За перше півріччя 2021 року вартість квадратного метра в українських новобудовах зросла від 10 до 20%.

Про це розповіла генеральна директорка Асоціації з управління фінансами та інвестиціями (FIMA) Вікторія Волковська, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, вартість житла залежить від багатьох факторів, серед яких – ступінь готовності житла, його локація, регіон розташування. Асоціація проаналізувала ситуацію на ринку і зазначає, що собівартість житла зростає ще швидше.

Було проведено опитування фондів фінансування будівництва, переважна більшість яких (близько 76,9%) заявили про подорожчання квадратного метра від 10 до 20%. 7,7% повідомили про подорожчання житла більше, ніж на 20%, у 15,4% ФФБ ціни на житло практично не змінилися.

Що стосується обсягу виконаних будівельних робіт, 40% респондентів повідомили про їх зростання, більш ніж на 20%, у 10% обсяги зросли на 20%, у 20% лише на 10%, ще 10% стали будувати менше.

FIMA проводила опитування керуючих фондів фінансування будівництва в онлайн-режимі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше в АФНУ підрахували, що вартість житла на первинному ринку в Україні у першому півріччі зріс у середньому на 15-18%, при цьому ситуація на вторинному була більш спокійною, тут ціни виросли на 7-10%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом