З "ресурсного" законопроєкту прибрали норму про ПДВ на продаж житла

З "ресурсного" законопроєкту №5600, який вносить зміни до Податкового кодексу, прибрали скандальну норму, що стосується ПДВ на продаж житла.

Про це у вівторок, 14 вересня, повідомила народний депутат, заступник голови містобудівної комітету ВРУ Олена Шуляк у себе в Facebook.

"Податковий комітет ВР видалив скандальне питання про ПДВ на квартири з законопроєкту №5600. Наші рекомендації і прохання почуті", - написала вона.

Шуляк подякувала голові податкового комітету Данилу Гетманцева і зазначила, що будь-які податки завжди б'ють по кінцевим споживачам – простим українцям. Крім того, норма щодо ПДВ згубно б вплинула на весь ринок, розвиток іпотеки та на економіку країни в цілому.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, продаж житла у новобудовах збиралися обкласти податком на додану вартість, що за словами багатьох експертів загрожувало зростанням цін на житло в Україні.

Згідно з документом, уряд хотів обкласти податком на додану вартість весь первинний ринок житла. Винятком склали б тільки квартири, які будувалося на гроші з бюджету.

Разом з тим, за словами віцепрем'єра і міністр економіки Олексія Любченка, норма нібито не мала б вдарити по вартості житла, оскільки ціни тут формує виключно попит на ринку. Як він зазначив, якщо забудовники підвищать ціни занадто високо, їх квартири ніхто не купував би, тому податки платилися б з надприбутків забудовників.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

63

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом