Всі пропозиції Мінрегіону щодо будівельних стандартів включили у програму

Всі пропозиції Мінрегіону з розробки національних будівельних стандартів були підтримані керівником радою Національного органу стандартизації.

Про це заявила заступник міністра Наталія Козловська, повідомили в пресслужбі відомства у вівторок, 8 червня.

За її словами, 134 пропозиції Мінрегіону включили до Програми робіт з національної стандартизації на 2021 рік.

"У цьому році Мінрегіон має рекордне за останні десять років бюджетне фінансування наукових робіт із нормування та стандартизації – 54 млн грн. Майже третина з цих коштів Міністерство планує направити на роботи зі стандартизації у будівництві. Нормативне забезпечення в будівництві – це система взаємопов'язаних документів. Йдеться про будівельні норми – державні і галузеві, які визначають обов'язкові вимоги до об'єктів будівництва, планування і забудови територій, складу та змісту проєктної документації", – заявила чиновниця.

Всього на 2021 рік запланували розробку 134 національних стандартів. У Мінрегіоні зазначають, що прийняття в Україні гармонізованих європейських стандартів є однією з обов'язкових передумов практичного впровадження європейського регулювання, передбаченого Регламентом (ЄС) № 305, а також укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods, Угода АСАА, "Промисловий безвіз") з метою відкриття доступу промислової продукції на ринки України та країн ЄС.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше Мінрегіон розробив проект Концепції розвитку в Україні системи технічного регулювання та нормативного забезпечення в будівництві. Відповідно до початкових планів, його реалізація повинна пройти до 2031 року. В основі нової концепції лежить європейська система регулювання.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

59

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом