Влада хоче змінити умова програми "Доступна іпотека 7%"

Українська влада збирається змінити умови держпрограми "Доступна іпотека 7%" щоб збільшити кількість виданих кредитів.

Про це заявив начальник Директорату економічної політики Офісу президента Дмитро Олійник, передає Finance.ua.

За його словами, ринок іпотечного кредитування в Україні останнім часом пожвавився, але його вплив на економіку залишається незначним – менше 1%. Наприклад, в європейських країнах цей показник, як правило, перевищує 20%.

"Тому ми проаналізували, як можна прискорити це кредитування (за програмою" Доступна іпотека "), щоб воно користувалося попитом", – прокоментував ситуацію Олійник.

Він додав, що є пункт, який обмежує купівлю житла, побудованого раніше 2018 року. Таким чином українцям хочуть надати можливість купувати більш стару нерухомість.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, станом на початок червня в рамках державної програми "Доступна іпотека 7%" з самого початку її роботи було укладено 386 договорів на загальну суму у 326 млн гривень. Традиційно українці оформляли кредити на купівлю житла на вторинному ринку, де перевага склала близько 76,02%. Банки, які беруть участь в держпрограмі, розглядали 706 заявок на загальну суму 621 млн гривень. З них лише 20,37% стосується житла у новобудовах.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

114

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом