Великі забудовники зацікавилися "Більшовиком"

Купівлею АТ "Перший Київський Машинобудівний завод" – колишнього заводу "Більшовик" – зацікавилися відразу кілька компаній: Saga Development, Kadorr Group і інвестфонд Dragon Capital.

Як повідомляє UBR, про бажання придбати "Більшовик" власник Saga Development Андрій Вавриш і генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала заявили під час інвестиційного форуму RAU минулого тижня.

В Dragon Capital уточнили, що поки ще точно не визначилися, чи братимуть участь в аукціоні. За словами Фіали, привабливість заводу у транспортній розв'язці і близькості до метрополітену. Забудова площі може включати, крім житла, освітні, спортивні, торговельні будівлі – це може бути "самодостатній об'єкт, де будуть забезпечуватися всі потреби".

Це дуже великий проєкт і, якщо Dragon Capital все ж купить його, він буде змушений залучити співінвесторів, а на його реалізацію знадобиться дуже багато часу – тільки близько двох років займе створення концепції, отримання дозвільних документів та інші нюанси.

"Зараз це місце мертве: там було створено дуже багато різних проблем і боргів", – підкреслив Фіала.

Заводом також зацікавилася одеська будівельна корпорація Kadorr Group, президентом якої є Аднан Ківан, передає видання УСІ.Online. На думку забудовника, тут можна побудувати житлові комплекси і об'єкти соціальної інфраструктури: школи, дитячі садки.

У свою чергу глава Фонду Держмайна Андрій Сенниченко підкреслив, що від продажу заводу виграють всі.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, ФДМ виставив на продаж колишній завод "Більшовик" 7 вересня. Його стартова ціна була встановлена на рівні 1,39 млрд грн. Гендиректор девелоперської компанії Greenol Олег Приходько запевняє, що даний об'єкт може бути цікавий великим столичним забудовникам, які зведуть на цьому місці висотки. Бо витратна частина вийде досить значна, тому тільки забудова високої поверховості зможе забезпечити рентабельність проєкту.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

103

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом