ВАКС не став закривати справу Микитася щодо квартир для Нацгвардії

Вищий антикорупційний суд 19 грудня ухвалив рішення не закривати кримінальне провадження за звинуваченням колишнього народного депутата та забудовника Максима Микитася та його спільників у заволодінні понад 81 млн гривень під час обміну квартир для службовців Національної гвардії.

Як йдеться у рішенні суду: у задоволенні клопотань захисників чотирьох обвинувачених щодо закриття кримінального провадження – відмовити.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, за версією слідства, екснардеп, використовуючи підконтрольні йому будівельні компанії, діючи за попередньою змовою з екскомандувачем Нацгвардії Юрієм Аллеровим, генеральним директором компанії "Укрбуд Девелопмент" Олегом Майбородою, його заступником Сергієм Якусевичем, приватною оцінювачкою Алісою Грінчук та колишнім заступником президента будівельної корпорації "Укрбуд" В'ячеславом Мармишем, організував корупційну схему із заволодінням нерухомістю НГУ. НАБУ та САП завершили розслідування цієї справи. У листопаді 2021 року справу передали до суду.

Як відомо, у цій справі Микитасю змінили запобіжний захід на домашній арешт після того, як він відшкодував більшу частину збитків і пішов на співпрацю зі слідством.

Востаннє Микитася затримали за спробу дати хабар меру Дніпра Борису Філатову. У НАБУ при цьому зазначили, що сума хабара, яка фігурує у справі, є рекордною. Саму ж справу порушили після заяви Філатова.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

107

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом