В Україні зросли ціни на заміську нерухомість

В Україні ціни на заміську нерухомість виросли за підсумками першого півріччя на 7% в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Про це у п'ятницю, 14 серпня, повідомили у консалтинговій компанії NAI Ukraine.

У дослідженні компанії йдеться, що середня ціна на квартири у висотних будинках столиці варіюється в межах $980 за квадратний метр. При цьому ціни на заміські котеджі варіюються від $480 до $1,2 тис. залежно від району, на таунхауси та дуплекси – від $500 до $ 630/кв. м (йдеться про первинне житло, без обробки).

За даними NAI, обсяг введеного нового житла в передмістях Києва склав 380 тис. кв. м за підсумками першого кварталу, перевищуючи при цьому показники столиці. Згідно з прогнозом компанії, темпи введення нового житла можуть вирости до 15%, незважаючи на призупинення будівельних робіт на низці об'єктів.

Скільки коштує нерухомість у передмісті
pixabay.com

"За оцінками забудовників, близько 50 ЖК в Києві та області призупиняли роботи на період карантину. Але вже у травні більшість забудовників стали відновлювати свою роботу. Ринок поступово відновлюється, хоч ми і бачимо продовження термінів здачі проєктів", – зазначено в звіті.

У структурі нової пропозиції, як і раніше, переважають одно- та двокімнатні квартири, а також котеджі до 250 кв. м та таунхауси до 200 кв. м в класі "комфорт". Близько 44% введених проєктів розташовуються в Києво-Святошинському районі.

Темпи продажів на ринку заміської нерухомості Київської області за підсумками 2020 року з урахуванням періоду карантину скоротяться на 5% в порівнянні з показником 2019 року, проте в подальшому зростання відновиться, вважають в консалтинговій компанії.

Основними трендами на ринку заміської нерухомості NAI називає забудову типу "місто в місті" з розвиненою інфраструктурою, попит на квартири підвищеного комфорту, а також зростання популярності котеджної забудови та таунхаусів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними Держстату, в період квітень-червень 2020 року вартість квартир в Україні зросла на 8,4%, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року.

Проверенные ЖК

Автор:

Команда Нерухомі

Редакція

Досвідчені експерти у сфері юриспруденції, містобудівної діяльності, архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Вони спеціалісти з багатолітнім досвідом роботи в державних структурах, відповідною освітою та знаннями, які вирішили приєднатись до проєкту, щоб допомогти оздоровити ринок нерухомості.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук