Ціни на квартири в Україні під час карантину виросли більш ніж на 8%

В період квітень-червень 2020 року вартість квартир в Україні зросла на 8,4 відсотки, в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Відповідні дані навела Державна служба статистики.

Якщо порівнювати з кінцем минулого року, зростання цін склало 4,5 відсотка.

За відомостями Держстату, в цілому за рік ціни зросли на 6,7 відсотки на первинному ринку, а на вторинному ринку - на 9,4 відсотки.

За рік 1-кімнатні квартири подорожчали на 8,1 відсотки на первинному ринку, на вторинному - на 12,5 відсотка. 2-кімнатні на первинному ринку виросли в ціні на 5,6 відсотка, на вторинному ринку - на 9,8 відсотки, а трикімнатні на первинному подорожчали на 6,0 відсотків, на вторинному ринку - на 6,2 відсотки.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, українцям, які проживають в квартирах від 60 кв. м або будинках від 120 кв. м, доведеться до кінця літа заплатити податки за свою житлоплощу. розмір податку визначає місцева влада. Закон же їх обмежує максимальною ставкою – 1,5% мінімальної зарплати за кожен "зайвий" квадратний метр.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

62

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом