В Україні житло на вторинному ринку за два роки подорожчало майже на 12%

В Україні з 2018 по 2020 роки середня ціна на квадратний метр на вторинному ринку житла зросла на 11,9%.

Про це ресурсу НЕРУХОМІ повідомили у компанії ГІС "Увекон".

Так, середня вартість житла в Україні за вказаний період виросла до $856 за квадратний метр. Найбільш помітно ціни змінилися в сегменті однокімнатних квартир – 14,8%. Двокімнатні квартири подорожчали на 10,8%, трикімнатні – на 11,4% і чотирикімнатні – на 10,5%.

У регіональному розрізі лідерами зростання цін на житло на вторинному ринку виявилися: Вінницька область (23,5%), Київська область (20,2%), Рівненська область (19,8%), Дніпропетровська область (18,9%).

Генеральний директор групи компаній "Увекон" Володимир Шалаєв підкреслив, що в більшості областей України дорожчали як правило невеликі однокімнатні квартири. Саме вони є найбільш привабливими для інвестування. Однак в низці регіонів (Київської, Одеської, Харківської та Івано-Франківській областях) більшою популярністю серед інвесторів користувалися малогабаритні квартири на первинному ринку, а не на вторинному. Тут перевага первинного ринку склала 60%.

За прогнозами аналітиків за підсумком цього року ціни на житло на вторинному ринку України виростуть в доларовому еквіваленті до 10-15%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в списку країн з яких найшвидше цінами на житлову нерухомість Україна піднялася з 37-го відразу на 22 місце. Таким чином, наша країна обігнала Мальту, Мексику і Болгарію з Польщею. В цілому ж в світі за рік зростання цін на житло прискорилося до 9,2%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

57

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом