В Україні збираються будувати будинки з бомбосховищами

Український парламент має намір змінити будівельні норми, ініціюючи будівництво бомбосховищ у нових будинках.

Про це написала депутатка, заступниця голови містобудівного комітету Олена Шуляк у Facebook.

"У вимогах до житлових та інших новобудов в Ізраїлі, який також страждає через війну, прописано обов'язково наявність бомбосховищ. Вони є у всіх будинках, збудованих після 2004 року. Це спеціально обладнані кімнати безпеки, які називаються мамад. У старих будинках, де не облаштовані бомбосховища, влада Ізраїлю встановлює спеціальні бетонні бункери у дворах. Також є цивільні бомбосховища, які у мирний час використовуються як ігрові кімнати для дітей або за іншим призначенням", - зазначила депутат.

За її словами, сьогодні Україна взялася за розробку плану відновлення житлових будинків, у Верховній Раді вже розглянули в першому читанні законопроєкт №7198, який передбачає відновлення коштом держави. Питання облаштування у нових будинках бомбосховищ буде врегульовано на законодавчому рівні.

"Оскільки варіант розглядаємо проєктування нових будинків із укріпленим підземним паркінгом, який у майбутньому може виконувати роль надійного бомбосховища", - підсумувала Шуляк.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, до України завезли перші модульні будинки для тимчасового проживання українців, які втратили житло внаслідок російської агресії. Будиночки надали у вигляді гуманітарної допомоги Центр George E. Pataki Leadership Center разом із Фондом допомоги Україні The Ukrainian relief found.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом