В Україні спростили отримання містобудів

Подати заяву на отримання містобудів в Україні тепер можна онлайн. Така послуга з'явилася на порталі "Дія" у розділі "Земля, будівництво, нерухомість".

Про це розповів заступник міністра розвитку громад та територій Олександр Дудченко, передає пресслужба відомства.

За його словами, МУО – один із ключових документів для отримання дозволу на будівництво, для цього необхідно подати заяву через е-систему та додати копію топографо-геодезичного плану.

"Відомості про земельну ділянку та права власності виходять автоматично завдяки взаємодії реєстрів. Швидко, зручно та прозоро", - повідомив чиновник.

Як відомо, містобуди містять інформацію про щільність забудови, поверховості, відстань від інших будівель. МУО – це перший етап оформлення великих будівельних об'єктів, де визначаються контури та обмеження майбутньої забудови.

У Мінрегіоні також наголосили, щоб отримати документ про містобудівні умови та обмеження в режимі онлайн, представлені наміри забудови повинні відповідати насамперед містобудівній документації на місцевому рівні, а також чинному законодавству та положенню державних будівельних норм.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у Мінрегіоні розповіли, що будівництво об'єкта, яке велося без дозвільної документації, можна ввести в експлуатацію, подавши декларацію про готовність через портал "Дія". Однак слід знати, що під будівельну амністію підпадають лише об'єкти класу наслідків СС1, побудовані на земельних ділянках відповідного цільового призначення без дозвільного документа.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

108

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом