В Україні обсяги будівництва зросли на 10% – Держстат

В Україні обсяг виконаних будівельних робіт у вересні зріс на 10,1% порівняно з аналогічним місяцем минулого року. За дев'ять місяців цього року будівельні компанії показали приріст показника на 3,2%.

Відповідні дані наводить Державна служба статистики.

Так, за підсумками вересня, будівництво будівель у житловому сегменті зросло на 1,7% порівняно з вереснем 2020 року. За дев'ять місяців приріст був істотним, склавши 18,4%. Будівництво нежитлових приміщень знизилося на 4,4% (на 2% за дев'ять місяців), будівництво інженерних споруджень зросло на 18% (на 1,3% за дев'ять місяців).

Як зазначили у Держстаті, частка нового будівництва у загальному обсязі виконаних робіт становила 33,1%, ремонт – 41,3%, реконструкції та технічного переоснащення – 25,6%.

У регіональному розрізі найбільш активно будівельні роботи проходили у Тернопільській (54,2%), Черкаській (32,8%) та Одеській (24%) областях. Падіння показників зазначили у Чернівецькій (-39,1%), Закарпатській (-30%) та Кіровоградській (-27,7%) областях.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за січень-серпень в Україні кількість збудованого житла зросла на 21,1% порівняно з таким самим періодом у 2020 році. За серпень показник зріс на 28,1%. Загалом будівельна сфера за звітний період показала позитивну динаміку – зростання становило 1,8%, за серпень показник зріс на 10%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

74

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом