В Україні наростили обсяги будівництва: дані Держстату

Обсяг виконаних будівельних робіт у червні цього року зріс на 21% у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року, при цьому за півріччя приріст виявився незначним – всього 0,2% (до 76,8 млрд гривень).

Такі дані наводить Державна служба статистики.

Так, найбільше зростання в червні 2021 року (порівняно з червнем 2020 року) стався у інфраструктурному будівництві – близько 29%. Разом з тим, за перше півріччя він скоротився на 2,8%.

Великий стрибок, згідно з даними Держстату, стався і в сегменті житлового будівництва – 24,1% порівняно з червнем минулого року. За півроку зростання склало 16,4%.

Будівництво нежитлових будівель в минулому місяці показало зростання в 1,2%, за шість місяців показник впав на 4,9%.

Частка нового будівництва у загальному обсязі виконаних робіт склала 36,8%, ремонтних робіт – 35,7%, реконструкції – 27,5%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні в травні цього року будівництво житла істотно зросло до 30,9%, при цьому зведення нежитлових приміщень знизилася на 4,8%, а інженерних споруд просіло на 19,7%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

153

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом