В Італії за переїзд у непопулярні села готові платити по 5 тисяч євро

В Італії влада муніципалітету Розето-Вальфорторе, який знаходиться у провінції Фоджа (Апулія), готова запропонувати виплату 5 тисяч євро будь-кому, хто погодиться сюди переїхати на постійне місце проживання.

Як повідомляє Idealista, акція триватиме до кінця зими. Раніше, одне з найкрасивіших італійських сіл Розето-Вальфорторе поступово перетворюється на привида. Сьогодні тут мешкає вже менше тисячі людей. Глава муніципалітету Лусілла Парізі вирішила оголосити тендер і за допомогою виплат відродити рідне село.

Акція насамперед розрахована на сім'ї, які хочуть пожити у сільській місцевості. Також тут можна зайнятися комерційною діяльністю. Загалом на цю акцію влада муніципалітету готова виділити поки що до 50 тисяч євро. Згодом кошти та ресурси виділятимуться відповідно до кількості прийнятих заявок.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Італії влади невеликих міст і муніципалітетів нерідко намагаються створити умови, залучаючи нових жителів, щоб запобігти поступовому вимиранню раніше процвітаючих населених пунктів. Наприклад в місті Оллолаї, яке розташоване в провінції Нуоро (центральні райони Сардинії), можна винайняти житло за символічну плату в 1 євро. А влада Таранто, розташованому на півдні країни, відкрила продаж занедбаних будинків за такою ж ціною в один євро.

Як правило, новим мешканцям пропонують пільги із влаштуванням до навчальних закладів, внесками на шкільний транспорт. Охочим необхідно довести свою готовність до проживання тут та продемонструвати план життя на новому місці.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

171

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом