В Євросоюзі ціни на житло виросли, незважаючи на кризу

В Євросоюзі ціни на житлову нерухомість в минулому році не дивлячись на розпал кризи на тлі епідемії коронавірусу виросли на 5,5%.

Як повідомляє DW, пакети зі стимулювання економіки з боку різних європейських держав допомогли зберегти іпотечні ставки на рекордно низькому рівні. При цьому у багатьох потенційних покупців виросли заощадження через необхідність роботи з дому. У результаті попит на нерухомість виріс, перевищивши всі пропозиції на ринку.

Попит також підігріли різні інституційні інвестори, міжнародний капітал з боку великих корпорацій, хедж-фондів та інших учасників фінансового ринку. За даними компанії Real Capital Analytics, комерційні вкладення у європейський ринок нерухомості у 2020 році досяг історичного максимуму, склавши майже 30% від загальної активності. Наприклад, в 2015 році він ледве сягав 10%.

У свою чергу в консалтинговій компанії Knight Frank помітили, що ринок житлової нерухомості витримав період коронакрізіса.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з початку цього року в столиці України нерухомість додала в ціні на 5-10%, при цьому введення локдаунів у січні і квітні, майже не вплинули на місцевий ринок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

75

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом