Українці увійшли до п'ятірки іноземних покупців житла у Туреччині

Українці увійшли до п'ятірки іноземних інвесторів, які купували нерухомість у Туреччині у лютому 2023 року.

Про це повідомило місцеве статистичне агентство Turkstat .

Так, громадяни України опинилися на четвертому місці за кількістю укладених угод щодо купівлі житла в останній місяць зими: українці купили 142 житлові об'єкти.

На першому місці опинилися росіяни, які, рятуючись від мобілізації, оголошеної російською владою у зв'язку з розв'язаною війною в Україні, змушені тікати за кордон. Загалом громадяни країни-агресора купили у Туреччині 1183 об'єкта.

На другому та третьому місці опинилися іранці (уклали 446 угод) та іракці (зі 173 угодами). Замикають п'ятірку жителі Казахстану із 133 угодами.

Загалом у лютому 2023 року іноземці придбали у Туреччині 3 350 об'єктів житлової нерухомості. Це на 27% менше, ніж у лютому минулого року. Частка іноземців на ринку житла Туреччини у такий спосіб склала 4,2%. Найпопулярніші локації у іноземців – Анталія (1261), Стамбул (1133) і Мерсін (225).

Як відомо, у лютому в Туреччині сталася низка потужних землетрусів. Найбільші руйнування спостерігалися на півдні країни, а значна частина зруйнованих будинків – новобудови.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, після усвідомлення масштабів трагедії влада Туреччини "оголосила полювання" на потенційно причетних до порушень при будівництві житла. У результаті понад сотню людей було затримано. Це здебільшого керівники підрядних організацій, інженери, власники девелоперських компаній.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

72

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом