Українці наростили купівлю житла у Туреччині

Українці за 10 місяців 2022 року придбали майже 2 тисячі будинків та квартир у Туреччині, побивши показники за 2021 та 2020 роки.

Відповідні дані наводить турецька державна статистична агенція.

Так, з січня до жовтня українці купили 1991 житловий об'єкт у Туреччині. За минулий рік наші співгромадяни купили 1246 житлових об'єктів та позаминулого – 771.

Таким чином наші співгромадяни увійшли до топ-10 іноземців, які найактивніше купують турецьку нерухомість, посівши шосте місце.

Раніше повідомлялося, що у річному обчисленні продажу житла в Туреччині зросли на 107,5% і склали 122 768 одиниць. Серед міст лідирує Стамбул (18,4% ринку), Анкара (9,4%), Ізмір (5,8%). За п'ять місяців на ринку нерухомості продажі зросли на 37,7%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, через війну в Україні, яку розв'язала росія, з нашої країни виїхало близько 8 млн осіб. На тлі напливу біженців в Іспанії, як зазначають місцеві нотаріуси, також різко зросли продажі нерухомості. Середня вартість квадратного метра житла, придбаного нашими співгромадянами, склала 1612 євро, що значно нижче за середній показник для іноземців загалом. Таким чином, йдеться про об'єкти середньої та низької цінової категорії.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

109

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом