Українці кинулися скуповувати дешеве житло в Іспанії

Українці суттєво наростили купівлю житла в Іспанії на тлі війни, яку розв'язала росія.

Як повідомляє Idealista, за даними ООН, майже вісім мільйонів громадян України покинули все, намагаючись врятувати свої життя. На тлі напливу біженців в Іспанії, як зазначають місцеві нотаріуси, у першому півріччі українці придбали 1237 будинків, що на 73% вище за показник першого півріччя 2021 року. Також цього року був рекорд у історичній серії спостережень із 2007 року.

Як показує статистика, операції з нерухомістю за участю українців почали набирати обертів з 2016 року і досягли верхньої позначки у 939 угод у першому півріччі 2018 року.

Середня вартість квадратного метра житла, придбаного нашими співгромадянами, склала 1612 євро, що значно нижче середнього показника для іноземців загалом (2062 євро/кв. м). Таким чином йдеться про об'єкти середньої та низької цінової категорії.

За словами заступника гендиректора мережі агентств нерухомості "Donpiso" Еміліано Бермудеса, портрет покупців житла з України – це сім'ї з дітьми, а в деяких випадках самотні жінки з дітьми, які отримують державну допомогу. У більшості випадків, наголошує Бермудес, це потенційні покупці з "середньо-низькою купівельною спроможністю, які шукають квартири без особливих вимог та уважно придивляються до ціни". Вони цікавляться нерухомістю з двома чи трьома спальнями у столицях провінцій чи середніх містах.

Так, здебільшого в Іспанії три провінції зацікавили українців. Йдеться про Аліканте, Валенсію і Барселону. На них припадає майже 60% від загальної кількості пошукових запитів цього року. Також користуються попитом такі муніципалітети, як Торревьеха, Бенідорм, Гандія, Кульєра, Бадалона, Кастельдефельс та Оспіталітет-де-Льобрегат.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, сервіс бронювання житла Airbnb відновив програму пошуку безкоштовного житла в Європі для українських біженців. Так, українці зможуть отримати безкоштовне житло на термін від 7 до 30 днів, заявку можна подати на платформі UFU у розділі "Знайти тимчасове житло". Благодійна організація зазначає, що завдяки співпраці із сервісом Airbnb вдалося знайти тимчасове житло для 11 тис. українців. Загалом Airbnb допоміг понад 50 тис. біженців із України.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

177

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом