Українські заробітчани все більше цікавляться купівлею нерухомості у Польщі

Все більше українців, які виїжджають на заробітки до Польщі, цікавляться купівлею нерухомості в цій країні.

Про це йдеться в дослідженні компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, передає UBR.

Згідно з наведеними даними, у 2021 році 55,5% опитаних українців подумують про купівлю житла у Польщі, тоді, ще в минулому році було тільки 34% бажаючих.

Українські заробітчани ось уже близько п'яти років займають лідируючі позиції серед іноземців, які купують нерухомість у Польщі. Тим часом, якщо українці купують квартири в Польщі для проживання, то, наприклад, німці чи британці, більше розглядають цю країну як можливість інвестування.

Сплеск інвестування в польську нерухомість пов'язаний з розвитком іпотечного кредитування. Таким чином отримати кредит і купити за його допомогою житло в Польщі виходить простіше, ніж в Україні.

Нерухомість користується популярністю в таких містах: Варшав, Краков, Вроцлав, Познань та Гданськ. Виходячи з ситуації агентства нерухомості вважають за краще набрати на роботу співробітників, які крім польської вільно володіють і українською мовою.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за місяць роботи державної програми "Доступна іпотека 7%" в Україні підписали лише 59 договорів. Більшість кредитів українці оформляли для купівлі нерухомості у Київській області, у Києві та Харківській області.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

132

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом