Українська асоціація виробників вікон закликала бренди залишити ринок рф

Українська Асоціація учасників ринку вікон та фасадів на початку минулого місяця звернулася до європейських компаній, що працюють на російському ринку та закликали припинити всі відносини з країною-терористом.

Проте, як пишуть "Факти", вже минуло майже два місяці, проте виробники віконної фурнітури продовжують працювати з росією та білоруссю через свої дочірні підприємства, спонсоруючи таким чином російську армію.

Українські компанії, на відміну від іноземних виробників, припинили експорт на росію та білорусь, при цьому продовжилися постачання до країн Євросоюзу, Молдови та Казахстану, забезпечуючи надходження іноземної валюти до України.

В асоціації також наголосили, що спостерігають свавілля тих самих іноземних брендів фурнітури в Україні. Вони домоглися включення їхньої продукції до списку критичного імпорту з можливістю перейти на спрощену систему оподаткування. Таким чином, продемонструвавши, що отримання прибутку для них важливіше, наплювавши на моральні принципи.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в Україні змогли відновити роботу понад 80% потужностей з виробництва вікон. Поки що виробники мають достатні запаси складників, профілів та скла, але експерти прогнозують, що вже найближчим часом, коли почнеться обвальна потреба у вікнах, не виключено, що виникне гострий дефіцит.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

94

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом