Україна піднялася у рейтингу країн зі зростання цін на житло

У списку країн зі стрімким зростанням цін на житлову нерухомість Україна піднялася з 37-го відразу на 22 місце.

Відповідний оновлений рейтинг Global House Price Index був складений компанією Knight Frank за підсумком другого кварталу 2021 року.

Як з'ясували аналітики, за рік зростання цін на житло прискорилося у середньому на 9,2% у 55 країнах. Роком раніше цей показник дорівнював 4,7%.

Шостий квартал поспіль у рейтингу лідирує Туреччина, втім, динаміка у цій країні сповільнилася до 29,2%. На другому місці опинилася Нова Зеландія, де нерухомість подорожчала на 25,9%, на третьому місці опинилися дві країни – Словаччина і США (зростання склало 18,6%).

Україна в рейтингу піднялася на 22 місце (ціни на житло в нашій країні, за даними аналітиків Knight Frank, виросли на 8,3%), обігнавши Мальту, Мексику і Болгарію з Польщею.

Представники Knight Frank вважають, що зростання цін на житло на світовому ринку може бути пов'язане з поступовим зняттям карантинних заходів і відновленням авіасполучень між країнами, що дозволило інвестувати в різну зарубіжну нерухомість.

Global House Price Index відстежує і порівнює динаміку цін на ринку житлової нерухомості в національній валюті у 55 країнах. Дані збираються з офіційної державної статистики та Центрального банку. Аналітики враховують середню ціну квадратного метра на вторинному ринку житла для всіх сегментів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними ріелторів, протягом першого півріччя ціни на житло на вторинному ринку в найбільших містах України зросли в середньому до 9%, при цьому, за деякими даними, вартість практично досягла своєї "межі".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

100

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом