У Зеленського розповіли, коли запустять "Українську мрію"

Державна програма кредитування "Українська мрія", яка також включає оформлення іпотеки під 5% річних, має запуститися на початку цього року орієнтовно з січня до березня.

Про це розповів заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, умови держпрограми не передбачають жодних обмежень, це буде простий продукт, яким зможуть скористатися всі українці, які отримують офіційні прибутки. "Є сім'я, яка заробляє 20-30 тисяч гривень сукупно. Наше завдання – дати цій сім'ї можливість отримати нову квартиру площею 60-70 кв. м за щомісячний платіж 10 тисяч гривень", - заявив чиновник.

Крім житла, кредит можна залучити й під інші потреби, наприклад, для покупки електромобіля.

Як повідомляли раніше НЕРУХОМІ, вперше про "Українську мрію" розповів у грудні президент Володимир Зеленський під час щорічного послання до народних депутатів. За його словами, це стало можливим, оскільки розмір економіки досяг рекордних показників, а держборг уперше за 8 років упав нижче за 50% ВВП.

Зазначимо, що сьогодні працює ще одна держпрограма "Доступна іпотека 7%", однак вона так і не стала народною і не здатна розв'язувати питання з житлом в Україні, яке є одним із найгостріших.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

73

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом