У межах програми "єОселя" видали перший іпотечний кредит

Ощадбанк у межах державної іпотечної програми "Оселя" 20 жовтня видав перший кредит на купівлю житла співробітниці поліції з Чернігова.

Про це йдеться у повідомленні Укрфінжитла.

Жінка подала заявку через портал Дія, підготувала всі необхідні документи, обрала квартиру в новобудові. Банк схвалив кредит та видав під 3% річних.

"Нарешті моя мрія про власне житло здійсниться завдяки державній програмі "єОселя"! Як тільки я почула про намір створення програми, що дозволяє стати власником житла на доступних умовах, вирішила, що дочекаюся її старту", - розповіла учасниця програми.

Вона повідомила, що обрала квартиру у затишному районі Чернігова, проконсультувалася в Ощадбанку щодо документів, які треба було підготувати. "Після оформлення заявки мені зателефонували з Ощадбанку та запросили для підписання договору. І ось я перша учасниця програми "єОселя", - розповіла співробітниця поліції.

В Укрфінжитлі зазначили, що банки-учасники програми протягом трьох робочих днів ухвалять рішення щодо кожної заявки. Сама програма реалізується Міністерством економіки України спільно з Мінцифрою та "Укрфінжитлом".

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, нова держпрограма доступного кредитування для громадян "єОселя" запрацювала у тестовому режимі з 3 жовтня. Відомо, що п'ять банків погодилися взяти участь у ній: ПриватБанк, Ощадбанк, Укргазбанк, Банк Глобус, Скай банк. Отримати кредити зможуть спочатку представники низки пільгових категорій: військові, співробітники правоохоронних органів, педагоги, вчені, медики. Іпотечна ставка для всіх цих категорій громадян становитиме 3%, а термін іпотеки – до 20 років. При цьому мінімальний початковий внесок становитиме 20% вартості житла.

Вже з наступного року подати заявку в "єОселі" зможуть усі українці, які відповідатимуть певним критеріям, ставка буде пільговою, але становитиме 7% річних.

Раніше віцепрем'єр-міністерка, міністерка економіки Юлія Свириденко розповіла, хто не зможе скористатися програмою. За її словами, є п'ять обов'язкових умов для участі, більш детально про які можна дізнатися, перейшовши за посиланням.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

136

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом