У межах пільгової програми "єОселя" видали ще один кредит


В межах пільгової іпотечної програми "Оселя" видали ще один кредит на купівлю житла. Іпотеку оформив державний Укргазбанк.

Про це повідомили у пресслужбі фінустанови.

Договір оформив інспектор патрульної поліції Києва для придбання квартири на вторинному ринку. Як він розповів, про цю програму він випадково дізнався, прочитавши у засобах масової інформації. Позичальник не мав всієї суми на купівлю власного житла, тому він скористався пропозицією з вигідними умовами.

Як уточнюється, клієнт банку вибрав собі житло в Гостомелі, керуючись такими критеріями як його ціна, зручне розташування біля Києва, новий житловий комплекс в оточенні природи.

У банку видали в кредит 1 млн гривень терміном на 20 років, розмір першого внеску склав 22% під ставку в 3% річних.

У банку додали, що учасниками програми можуть стати соціальні категорії українців: захисники України, включаючи контрактників, силовики та члени їхніх сімей, а також медики, педагоги, науковці та працівники у державному та комунальному секторах.

Поки що програма працює в бета-тестуванні. Найближчим часом вона повноцінно запрацює в мобільному додатку сервісу "Дія". 2023 року скористатися програмою зможуть усі українці, але для більшості категорій працюватиме ставка у 7%.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, 20 жовтня Ощадбанк видав співробітниці поліції з Чернігова перший кредит у рамках програми "єОселя" на купівлю житла. Програма реалізується за підтримки Укрфінжитла, Мінекономіки та Мінцифри. Нею вже надійшло близько 11 тисяч заявок, всі вони зараз обробляються банками.

Проверенные ЖК

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Каталог

Карта

Медіа

Послуги

Пошук