У рамках "Доступної іпотеки 7%" видали вже тисячу кредитів

У рамках державної програми "Доступна іпотека 7%" вже підписали 1000 угод. "Ювілейний" кредит видали у середу, 3 листопада, родині з Києва.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства фінансів.

У відомстві уточнили, що тисячний кредит видали підприємцю Олександру та його дружині Вірі, яка працює медсестрою в одній із столичних медустанов. Іпотеку оформив банк "Глобус".

"Власна квартира – це для нас не тільки виконання мрії, але і новий етап життя. Звичайно, ми задоволені: 7% – це той відсоток, який ми можемо дозволити собі платити. Це дешевше, ніж орендувати квартиру", – розповіли кияни.

Станом на 3 листопада банки видали 1000 кредитів на загальну суму 864,4 млн. гривень. До фінустанов надійшло 1240 заявок на 1,2 млрд гривень. Заступник міністра фінансів Юрій Драганчук наголосив, що українці все частіше залучають кредити для купівлі житла як у рамках державної програми, так і у вигляді звичайної іпотеки.

"Кількість звичайних іпотечних кредитів у поточному році збільшилася майже втричі в порівнянні з минулими роками. Це говорить про відновлення іпотечного ринку, який фактично перебував у "замороженому" стані після кризи 2008 року", – заявив заступник міністра.

Програма "Доступна іпотека 7%" реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП). На сьогоднішній день у рамках цієї програми ФРП співпрацює з 19 провідними банками – як державними, так і комерційними, у тому числі з іноземним капіталом.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, держпрограма стартувала 1 березня. Як правило, українці залучають її для купівлі житла на вторинному ринку. Нещодавно Кабмін ухвалив постанову, яка має розширити кількість учасників "Доступної іпотеки 7%". Так було скасовано частину обмежень, які стосувалися віку нерухомості у більшості населених пунктів, крім обласних центрів, де чисельність населення перевищує 1 млн осіб. Також збільшено ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки із 20% на 40%. Прем'єр Денис Шмигаль пообіцяв, що умови доступної іпотеки будуть кардинально змінені, щоб залучити якнайбільше людей. Серед іншого, глава уряду пообіцяв і знизити саму ставку до 5%.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

90

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом