У Мінрегіоні повідомили про важливість повторного використання будівельних відходів

Повторне використання залишків зруйнованих будівель необхідно врахувати під час планування повоєнного відновлення України.

Про це заявила заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська під час семінару "Сприяння циклічності у відновленні українських міст", передає пресслужба Мінрегіону.

За її словами, через масовий характер пошкоджень будівель та споруд відходи від руйнувань створюють складнощі при проведенні відновлювальних та пошукових робіт, налагодженні роботи об'єктів критичної інфраструктури та негативно впливають на навколишнє природне середовище та здоров'я населення. Водночас більшість будівельних відходів можна використати вдруге у процесі післявоєнного відновлення України.

"Ми повинні сконцентрувати на цьому особливу увагу, у тому числі і для збереження природних ресурсів та застосування сучасних підходів до поводження з відходами від руйнувань. Це справжній виклик для країни", - зазначила чиновниця, додавши, що Україна потребує міжнародного досвіду, оскільки у світі давно вже існує тренд повторного використання будівельних матеріалів.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, влада взялася за розробку механізму утилізації будівельних відходів, а також повторного їх використання. Для вирішення цих питань було зібрано робочу групу, до складу якої увійшли представники Мінрегіону, Конфедерації будівельників України та Мінсередовища.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

95

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом