Обсяги будівництва житла підскочили на 40% - Держстат

У квітні будівництво житла в Україні зросло більш ніж на 40% у порівнянні з квітнем минулого року.

Відповідні дані наводить Державна служба статистики.

Так, в квітні будівельні компанії наростили обсяг виконаних робіт на 10,2%, що в грошовому обчисленні склало 13,5 млрд гривень. Водночас у порівнянні з березнем, приріст склав 11,3%.

Крім колосального стрибка у житловому будівництві у порівнянні з торішнім квітнем, зросло будівництво нежитлових приміщень – на 4,5%, будівництво інженерних конструкцій – на 2,5%.

При цьому за чотири місяці цього року обсяг виконаних будівельних робіт у порівнянні з таким же періодом минулого року скоротився до 39,8 млрд гривень – на 5,3%. За чотири місяці будівництво житлових будинків зросло на 10,8%, будівництво нежитлових приміщень впало на 7,2%, а будівництво інженерних конструкцій обвалилося на 11,4%.

У Держстаті повідомили, що частка нового будівництва в загальному обсязі виконаних будівельних робіт в січні-квітні склала 42,7%, ремонту – 29,1%, реконструкції та технічного переоснащення – 28,2%.

На думку експертів, високий показник будівництва житла може пояснюватися тим, що в минулому році на показники міг вплинути оголошений локдаун.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за даними компанії FIMA, в Україні в більшості регіонів в першому кварталі цього року зріс обсяг будівництва до 20% в порівнянні з попереднім періодом.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

80

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом