У Києві за криптовалюту продали квартиру. Фото

Платформа для угод з нерухомістю Propy за криптовалюту продала квартиру у Києві на NFT-аукціоні, який відбувся 8 червня 2021 року.

Як відомо, квартира однокімнатна в гарному стані, з ремонтом і всіма необхідними меблями. Розташована вона у Святошинському районі столиці. Власник квартири – засновник хедж-фонду Arrington XRP Майкл Аррінгтон, він же заснував видання про криптовалюти TechCrunch.

NFT-аукціон працює за наступним принципом: створюється непоновлюваний токен, який підтверджує право власності, в ньому також міститься вся інформація про об'єкт.

Перед продажем власник підписує пропрієтарні юридичні документи, потім проводить аукціон і отримує оплату у криптовалюты. Переможець має заповнити свої дані за формою KYC (Know Your Customer – знай свого клієнта) і після цього стає власником нерухомості.

Нерухомість продавалася за криптовалюту Ethereum, яка на ринку є другою за капіталізацією після Bitcoin. Стартова ціна лота становила 7,81 ETH (близько $20 тисяч). Протягом 24-годинних торгів ціна зросла до 36 ETH – у еквіваленті $93,4 тисяч. Хто став новим власником нерухомості, поки не повідомляється.

Відомо, що в 2017 році цю квартиру продав Арінгтону Марк Гінзбург, киянин, який проживає в Нью-Йорку. На той час це була перша угода на українському ринку нерухомості, оплата за яку проводилася у криптовалюті. Тоді за цю квартиру засновник TechCrunch заплатив 215,5 ETH, що за курсом на той час становило близько $60 тисяч.

Варто також сказати, що Марк – внучатий племінник одного з найбагатших забудовників Києва, Льва Гінзбурга.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, з початку цього року столична нерухомість додала у ціні 5-10%, при цьому введення локдаунов в січні і квітні, майже не вплинули на ринок.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

223

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом