У Києві продали 113 га землі фірмі, створеній два тижні тому

Фонд гарантування вкладів фізосіб в середу, 30 червня, на аукціоні продав понад 113 гектарів землі в Оболонському районі Києва під житлову забудову.

Торги відбулися на електронному аукціоні у системі "Prozorro.Продажі".

Земля раніше належала збанкрутілому Родовід Банку. Переможцем аукціону стала українська "дочка" словацької компанії Лентімекс, яка запропонувала за ділянку 370 млн гривень.

Згідно з даними порталу YouControl, компанія "Лентімекс Україна" була створена 13 днів тому, її статутний капітал – всього 20 тисяч гривень. Основним видом діяльності компанії вказана купівля і продаж власного нерухомого майна. Керівник ТОВ Антон Колесник, а бенефіціари – іноземці Мартін Липтай, і Іван Проппер.

Варто зазначити, що цільове призначення ділянки – будівництво, експлуатація та обслуговування житлових будинків і об'єктів соціально-культурного призначення. Однак будувати тут буде непросто, за деякими даними тут проходить газова труба високого тиску, з якої неможливо нічого зробити. Ділянка неодноразово виставлялася на продаж з 2018 року, але покупців до вчорашнього дня не було.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, стартова ціна лота – 370 млн гривень. Таким чином, виходить, що землю продали без боротьби. Поруч з ділянкою розташоване Міністерське озеро, затока з причалом, зелена зона, що підходить для заняття спортом і відпочинку, станція метро "Героїв Дніпра".

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

47

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом