У Євросоюзі можуть заборонити росіянам купувати нерухомість

У Єврокомісії в рамках санкцій проти Росії розглядають варіант із забороною для росіян купівлі нерухомості в країнах ЄС.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на отримані документи.

Зокрема, у ньому йдеться про заборону проведення угод з нерухомістю громадянами, мешканцями та юридичними особами рф. Також їм хочуть заборонити продавати або передавати вже придбане житло та права власності на нерухоме майно, розташоване на території союзу, або часток на підприємствах колективного інвестування, які забезпечують доступ до такого нерухомого майна.

Зазначена заборона має поширюватися на росіян, які не є громадянами Євросоюзу та не мають посвідки на проживання. Тим часом цей захід не стосується тих, хто вже має громадянство або дозвіл на проживання в Європейській економічній зоні або Швейцарії.

За даними видання, Єврокомісія може розглянути цей документ вже цього тижня.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, у Євросоюзі розглядають можливість фінансування України за рахунок активів російських олігархів, які опинилися під санкціями, а також для подальшого відновлення нашої держави після війни.

Як відомо, росія вторглася на територію України 24 лютого рано вранці, внаслідок чого Євросоюз наклав масштабні санкції на активи представників російського бізнесу та влади, були заарештовані приватні літаки, яхти, елітна нерухомість.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

84

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом