У ДІАМ розповіли, як ввести в експлуатацію самобуд

Будівництво об'єкта, яке велося без дозвільної документації, можна ввести в експлуатацію, подавши декларацію про готовність через портал "Дія".

Про це повідомили у пресслужбі Держінспекції архітектури та містобудування.

"Все, що для цього потрібно – перейти на портал "Дія", у розділі про будівництво вибрати послугу "Декларація про готовність до експлуатації самозведених об'єктів на земельній ділянці відповідного цільового призначення", - повідомили у відомстві.

Потім протягом доби заявку розгляне інспектори будівельного нагляду ДІАМ, а замовник отримає повідомлення про результат у своєму кабінеті на порталі.

В інспекції також нагадали, що під будівельну амністію підпадають об'єкти класу наслідків СС1, побудовані на земельних ділянках відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт. Йдеться про житлові, дачні будинки та присадибні споруди загальною площею до 300 квадратних метрів, які були зведені з 5 серпня 1992 по 9 квітня 2015 року, а також будівлі та споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, Мінрегіон розробив проєкт постанови щодо проведення інвентаризації об'єктів незавершеного житлового будівництва. Формування списків дозволить розв'язати питання з довгобудами, яке є одним із найгостріших для будівельного ринку.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

141

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом