Торік забудовники почали зводити майже 100 тисяч квартир – Держстат

Незважаючи на активні бойові дії на території України, минулого року почали будувати 98,3 тисячі нових квартир, з яких 85 тисяч – у багатоквартирних будинках.

Відповідні дані надала Державна служба статистики.

Так, найактивнішими забудовниками виявились у Київській області. Тут за даними Держстату почали будувати 28,8 тисячі квартир (25,4 тисячі в багатоквартирних будинках). На другому місці опинилися девелопери на Львівщині, які у 2022 році розпочали будівництво 13,8 тисяч квартир (12,4 тисяч у багатоквартирних будинках). На третє місце вийшли забудовники з Києва, вони минулого року почали будувати 12,1 тисячу квартир (12 тисяч у багатоквартирних будинках).

Варто зазначити, що у довоєнному 2020 році за даними того ж таки Держстату, було заявлено про будівництво 112 тисяч квартир, тобто можна зробити висновок, що незважаючи на війну, просідання виявилося не таким вже й значним. Втім, перевірити достовірність цифр неможливо через закриті реєстри.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, у НБУ у свою чергу зазначили, що підприємства будівельної галузі так і не змогли відновити свою активність на відміну від підприємств інших секторів економіки. Серед факторів, що стримують будівництво – дефіцит електроенергії, зростання собівартості продукції через закупівлю альтернативних джерел енергії та палива, низький споживчий попит. Також не варто забувати і про сезонний стримуючий фактор.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

68

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом