Топ пам'яток, які найбільше вплинули на вартість нерухомості

Квартири з видом на Ейфелеву вежу в Парижі виявилися найдорожчими у порівнянні з нерухомістю біля інших світових пам'яток.

Відповідні дані навела міжнародна компанія Astons, яка проаналізувала ціни на нерухомість близько 11 світових знакових місць і склала рейтинг на підставі середньої вартості квартири, передає Entrepreneur.

У компанії розповіли, що підрахунок вівся наступним чином: за основу площі брали 43 квадратних метра – саме таких розмірів середні квартири в Лондоні. Вартість місцевої нерухомості на квадратний метр біля кожної пам'ятки отримана з Global Property Guide, Statista та Глобального індексу вартості життя від Numbeo.

У підсумку рейтинг виглядає наступним чином:

  1. Ейфелева вежа (Париж, Франція) - € 559 270

  2. Статуя Свободи (Нью-Йорк, США) - € 549 950

  3. Біг Бен (Лондон, Великобританія) - € 534 320

  4. Сіднейський оперний театр (Сідней, Австралія) - € 378 360

  5. Колізей (Рим, Італія) - € 288 330

  6. Червона площа (Москва, Росія) - € 195 190

  7. Акрополь (Афіни, Греція) - € 153 900

  8. Бурдж-Халіфа (Дубай, ОАЕ) - € 131 000

  9. Христос-Спаситель (Ріо-де-Жанейро, Бразилія) - € 60 840

  10. Тадж-Махал (Агра, Індія) - € 34 170

  11. Піраміди Гізи (Каїр, Єгипет) - € 31 550

Коментуючи ситуацію, CEO Astons Артур Саркісян зауважив, що світовий ринок нерухомості різноманітний і кожен бажаючий цілком може створити свій портфель з особистих переваг. Навіть в таких містах, як Париж, Нью-Йорк або Лондон можна знайти низку можливостей за прийнятними цінами.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, згідно з даними Knight Frank, Київ опустився в рейтингу міст світу з найбільш стрімким зростанням цін на нерухомість. Про це йдеться в дослідженні Global Residential Cities Index.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

99

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом