Київ опустився в рейтингу міст світу з найбільш стрімким зростанням цін на житло

Київ опустився в рейтингу міст світу з найбільш стрімким зростанням цін на нерухомість. Відповідні дані наводяться в Global Residential Cities Index від компанії Knight Frank.

Як відомо в цьому дослідженні аналітики відстежили динаміку цін на житло в 150 містах світу, орієнтуючись на дані офіційної статистики. У підсумку українська столиця зайняла 16 місце. Так, згідно з отриманими даними Knight Frank, житло тут подорожчало за рік на 10,3% (з третього кварталу 2019 року по третій квартал 2020 року). Проте, така динаміка цін на нерухомість дозволяє триматися Києву на лідируючих позиціях.

В цілому перша п'ятірка лідерів виглядає так: Маніла, Філіппіни (+ 34,9%), Ізмір, Туреччина (+ 27,8%), Анкара, Туреччина (+ 27,2%), Стамбул, Туреччина (+ 25,7% ), Санкт-Петербург, Росія (+ 18,6%).

Також дослідники назвали міста, в яких ціни на нерухомість впали. Традиційно в нього потрапили мегаполіси з ОАЕ: Дубай (-8,1%), Абу-Дабі (-5,6%). Також сюди потрапили і Абердін (-7,9%), Ченнаї (-6,9%), Пуна (-5,3%). Всього падіння вартості нерухомості було зафіксовано в 15% досліджуваних міст. В середньому ціни на житло в 150 містах планети виросли на 4,7% в річному численні. Характерною рисою є те, що попит на нерухомість в основному виходив від місцевих покупців, а не іноземців. Це сталося через глобальне закриття кордонів внаслідок пандемії коронавірусу.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, в минулому рейтингу Knight Frank Київ був на 11 місці. Тоді українська столиця обігнала такі міста як Варшава, Будапешт і Софія.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

92

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом