Світові ціни на житло зросли, попри всі прогнози експертів – Knight Frank

Світові ціни на житлову нерухомість у ІІІ кварталі 2022 року зросли в середньому на 8,8%, що виявилося несподіваним для деяких експертів.

Відповідне дослідження Global House Price Index опублікувала компанія Knight Frank.

Як розповідають аналітики, у Global House Price Index відстежують динаміку вартості житла у 56 країнах світу. Ціни наводяться як у номінальному, так і в реальному вираженні з огляду на інфляцію місцевої валюти.

Традиційно лідером зростання цін стала Туреччина, де ціни на житлову нерухомість за рік до кінця звітного періоду з урахуванням інфляції зросли на 57,6%. Без урахування інфляції показник становив 189,2%. Річний спад цін у третьому кварталі (без урахування інфляції) зафіксовано у шести країнах – Марокко (-0,3%), Новій Зеландії (-2%), материковому Китаї (-2,2%), Перу (-4,7%). ), Гонконгу (-7,1%) та Південній Кореї (-7,5%).

У третьому кварталі в Україні ціни на житло без урахування інфляції не змінювалися, проте у річному обчисленні з урахуванням інфляції впали на 19,8%. росію укладачі рейтингу вирішили не включати до списку.

Експерти наголосили, що у 45 із 56 країн у третьому кварталі 2022 року було зафіксовано зростання цін на нерухомість, незважаючи на всі скептичні прогнози з економіки. При цьому у 21 країні він виявився навіть двозначним.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості, через розв'язану росію війну будівельний ринок України опинився на межі колапсу. На думку експертів, ризики, що виникли, як для інвесторів, так і для забудовників виявилися одними з найбільших за останні 15 років. Банкрутство загрожує до двох третин девелоперів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

67

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом