Суд закрив справу про банкрутство Укрбуду

Північний апеляційний господарський суд 29 грудня 2022 року задовольнив позов "Bazert Development LLP" та скасував постанову Госпсуду від 8 вересня, якою було відкрито справу про банкрутство компанії "Укрбуд Девелопмент".

Згідно з держреєстром "Bazert Development LLP" – єдиний учасник Укрбуду. Рішення було прийнято за клопотанням адвоката, який діяв на користь компанії "Базерт Дівелопмент ЕлЕлПі", бенефіціаром якої називали колишнього народного депутата Максима Микитася. "Укрбуд Девелопмент" була створена у 2004 році для розробки та підтримки проєктів Ukrbud Corporation.

Як повідомляли НЕРУХОМІ в новинах нерухомості України, 13 січня Дарницький райсуд скасував арешт статутного капіталу компанії "Укрбуд Девелопмент". Корпоративні права "Укрбуду" у кримінальній справі, пов'язаній із викраденням одного із засновників компанії – Євгена Дікіна, були заарештовані у червні 2021 року. Адвокат Микитася звернувся до суду, заявляючи про фіктивне викрадення Дікіна нібито спланованого рейдерами для закріплення корпоративних прав. Дікін пізніше повідомив поліції, що його не викрадали.

За наказом Мін'юсту було скасовано реєстраційні дії, в ході яких Богдан Ільченко придбав у власність корпоративні права ТОВ "Укрбуд Девелопмент". У держреєстрі засновником досі вважається Ільченко, а директором Олег Майборода. Останнього раніше звинувачував Микитась у розкраданні активів компанії, організувавши схему з бізнес-інвестором Дмитром Федотенковим.

Забудовники:

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

97

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом