Стало відомо, скільки вдалося заощадити на будівельних онлайн-послугах

Будівельні онлайн-послуги економлять державі 11,2 млрд гривень щороку. Про це повідомив віцепрем'єр з технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Телеграм-каналі .

За його словами, Мінцифри та Національне антикорупційне бюро України підписали меморандум, згідно з яким мають провести реінжиніринг та цифровізацію послуг, які мають найбільші корупційні ризики та суспільний резонанс. Чиновник зазначив, що потенційний антикорупційний та економічний ефект від цифровізації державних послуг за два роки становив 48 млрд гривень.

"Серед пріоритетних антикорупційних проєктів на цей рік – "Відновлення", "єАкциз", автоматизація послуг для моряків та розмитнення у "Дії"", - розповів міністр.

Як повідомляли НЕРУХОМІ у новинах нерухомості, раніше через портал "Дія" в е-системі можна отримати 11 послуг у сфері містобудування. За допомогою електронної системи можна отримати дозвіл на виконання будівельних робіт, декларацію про готовність об'єкта СС1 до експлуатації та будівельний паспорт.

Також нещодавно стало відомо, що через Дію вже можна перевіряти статус будівельних документів, тепер тут відображається всі документи будівельної сфери незалежно від способу подачі, в яких користувач зазначений як Замовник будівництва.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом