Складено рейтинг країн з найдоступнішим житлом

Британський постачальник будівельних матеріалів Roofing Megastore склав рейтинг країн за доступністю житла у 2021 році, переможцем якого стала Саудівська Аравія.

Як повідомляє The World Property Journal, аналітики Roofing Megastore для складання рейтингу розрахували середню вартість квадратного метра нерухомості у 109 країнах світу та порівняли її із середньою заробітною платою місцевих жителів після сплати податків.

Таким чином, Саудівська Аравія визнана найдоступнішою країною у світі для покупки житла. Тут середня річна зарплата склала $20 354, а житло площею 100 "квадратів" коштує всього $90 774.

До ТОП-10 країн також увійшли: Південна Африка, США, Пуерто Ріко, ОАЕ, Палестина, Оман, Ісландія, Кіпр, Катар.

Країною з самим недоступним житлом став Непал. Тут житло коштує в середньому $2,8 млн, а середня зарплата місцевих жителів складає $2608. Таким чином, щоб накопичити на житло, тут знадобиться понад тисячу років.

Не набагато краще ситуація з доступністю житла у Гані, Ефіопії, Таїланді, Індонезії та В'єтнамі. У всіх цих державах збирати на власне житло місцеві жителі із середньою зарплатою мають 100-200 років. Трохи кращою є ситуація в Гонконгу, ринок житла в якому вважається одним з найжвавіших у світі. Водночас місцевим жителям доведеться відкладати на житло тут трохи більше ніж 70 років.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше у консалтинговій компанії Deloitte з'ясували, що квартири в новобудовах Австрії є найдорожчими у Європі, тут ціна квадратного метра в середньому становить 4460 євро. Ця країна також лідирує в Європі за кількістю житлових ініціатив, тому тут на 1000 жителів припадає майже 11 будівельних проєктів.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

490

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом