Щоб будівництво не зупинилося чиновників хочуть приструнити новим законом

В Україні через карантин зібралися кілька тисяч нерозглянутих документів в галузі будівництва. У зв'язку з цим чиновникам хочуть заборонити затримувати надання адміністративних послуг.

Відповідний законопроєкт №5454 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо строків звернення за отриманням адміністративних та інших послуг під час дії карантину" був зареєстрований у Верховній Раді минулого четверга, 29 квітня. Він був розроблений народним депутатом Оленою Шуляк спільно з іншими парламентарями.

Як підкреслюється, близько року тому був прийнятий Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)". Даний документ зупиняв на час карантину терміни отримання адмінпослуг та терміни їх надання. В результаті, як зазначають автори нового законопроекту, це призвело до зловживань з боку чиновників і розвитку корупції.

Мета нового документа забезпечити прозорі й чіткі правила надання адміністративних послуг, спростити умови ведення господарської діяльності для бізнесу, поліпшити держрегулювання господарських відносин.

Так склалося, що в Україні через карантин "застопорилися" кілька тисяч документів, що дають право на виконання будівельних робіт, або тих, які свідчать про готовність об'єкта до експлуатації. Розглядатимуть законопроєкт в комітеті Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування регіонального розвитку та містобудування.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, раніше секретар комітету ВР з питань організації державної влади і місцевого самоврядування Дмитро Ісаєнко порадив забудовникам і чиновникам звернути увагу на роботу американських компаній, щоб мінімізувати можливі втрати в галузі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

77

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом