Ріелтори розкритикували сервіс автоматичної оцінки нерухомості

Сервіс автоматичної оцінки нерухомості, який був на днях запущено Фондом державного майна, не функціонує належним чином і видає завищену оцінку.

Про це у понеділок, 5 липня, повідомив президент Асоціації ріелторів України Юрій Піта, передають "Українські новини".

За його словами, завищену оцінку сервіс видає як правило при оцінюванні нерухомості в обласних центрах. При цьому база сформована таким чином, що не враховує різні особливості оцінюваних об'єктів: наявність ремонту, їх фізичний стан. У підсумку цифри, які видає сервіс не дають можливості нормально працювати ріелторам і покупцям нерухомості, оскільки витрати зростають.

Говорячи про технічний стан сервісу, Піта заявив, що працює він без збоїв, тут нарікань немає.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, 29 червня в ФДМ заявили, що запустили сервіс автоматичної оцінки нерухомого майна. Він оснащений модулем електронного визначення оціночної вартості з автоматичним формуванням електронних довідок. Також уточнюється, що якщо людина буде незгодна з результатами автоматичного визначення вартості, вона завжди зможе звернутися до оцінювача, який має скласти звіт і зареєструвати його в Єдиній базі.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

86

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом