Реформа ДАБІ: відбулося друге засідання робочої групи

Друге засідання робочої групи з доопрацювання законопроєкту про реформування містобудування відбулося у профільному комітеті Верховної Ради.

Про це у понеділок, 17 травня, повідомили в пресслужбі Мінрегіону.

"Переконана, що в результаті плідної співпраці в рамках робочої групи пропозиції до законопроєкту будуть оперативно узагальнені і ми отримаємо якісний законодавчий акт, який стане кроком вперед у містобудуванні і дозволить створити умови конкурентного і прозорого ринкового середовища", – повідомила заступниця міністра Наталія Козловська.

Нагадаємо, що 28 квітня відбувся круглий стіл, під час якого обговорили питання перетворень у будівельній галузі. Очільник Мінрегіону Олексій Чернишов повідомив, що після того, як буде доопрацьовано законопроєкт, його внесуть до Верховної Ради на розгляд парламентаріїв. Представлена концепція законопроєкту є результатом співпраці на базі Мінрегіону за участю депутатів, Асоціації міст України, Офісу простих рішень і результатів, Конфедерації будівельників України, представників будівельного ринку та експертного середовища.

29 квітня була створена робоча група, яка власне має доопрацювати законопроєкт про реформування ДАБІ. Очолила її народна депутатка Олена Шуляк. До складу групи увійшла заступниця очільника Мінрегіону Наталія Козловська, представники Мінрегіону, Мінціфри, Мін'юсту та народні депутати.

Як повідомляли НЕРУХОМІ, за словами Шуляк, доопрацювати законопроєкт про реформу містобудування мають до кінця весни і вже у червні за нього голосуватимуть у Верховній Раді.

Автор:

Володимир Гришенко

Журналіст/ редактор

Освіта – закінчив Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Інститут журналістики. За професією працюю вже понад 15 років. Улюблені теми – економіка та політика, знаюся на криптовалютах та ринках, цікавлюся нерухомістю. На ресурсі НЕРУХОМІ із травня 2020 року.

Усі статті автора

Коментарі

48

Ваш запит принято

Відділ продажу зв'яжеться з Вами найближчим часом